Απόρρητο βίντεο με UFO παραδέχτηκε πως έχει το ναυτικό των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόρρητο βίντεο με UFO παραδέχτηκε πως έχει το ναυτικό των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 15/01/20 - 02:03

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει στην κατοχή ένα απόρρητο βίντεο σχετικά με ένα γνωστό περιστατικό με UFO, παραδέχτηκε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Motherboard του Vice, το οποίο επικαλείται επίσημη απάντηση στο πλαίσιο επίσημου ερωτήματος/αιτήματος σχετικά με δημόσια έγγραφα.

Τα σχετικά έγγραφα πραγματεύονται την επαφή μεταξύ του αεροπλανοφόρου USS Nimitz και αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ- Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, γνωστών στα αγγλικά ως UFO).

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 και το 2018 βγήκαν στη δημοσιότητα βίντεο περίεργων αεροσκαφών τα οποία είχαν τραβηχτεί από τους πιλότους αμερικανικών μαχητικών: Τον Δεκέμβριο του 2017, οι New York Times δημοσίευσαν ρεπορτάζ για πιλότους του ναυτικού που αναχαίτισαν ένα περίεργο αντικείμενο στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο στις 14 Νοεμβρίου 2004 και τράβηξαν βίντεο με την κάμερα του μαχητικού F-18. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Motherboard ανέφερε ότι το ναυτικό επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο περιείχαν εικόνες «άγνωστων εναέριων φαινομένων (UAP- unknown aerial phenomena)».

 

Απαντώντας σε αίτημα στο πλαίσιο της Freedom of Information Act από τον ερευνητή Κρίστιαν Λάμπραϊτ για περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, το αμερικανικό ναυτικό απάντησε πως είχε «ανακαλύψει συγκεκριμένες διαφάνειες ενημερώσεων (briefings) που έχουν χαρακτηριστεί “άκρως απόρρητες” (TOP SECRET). Εξέταση αυτών των υλικών υποδεικνύει πως αυτή τη στιγμή είναι χαρακτηρισμένες “άκρως απόρρητες”...και η Original Classification Authority έχει αποφανθεί ότι η δημοσιοποίηση αυτών των υλικών θα προκαλούσε εξαιρετικά μεγάλη ζημιά στην Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ».

«Επίσης διαπιστώσαμε ότι το ONI (Office of Naval Intelligence) διαθέτει ένα βίντεο με χαρακτηρισμό “απόρρητο” (secret)» αναφέρεται στην απάντηση.

«Το υπουργείο Άμυνας, συγκεκριμένα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, έχει το βίντεο...καθώς η διερεύνηση των θεάσεων UAP είναι σε εξέλιξη, δεν συζητούμε δημόσια μεμονωμένες αναφορές/ παρατηρήσεις» είπε στο Motherboard η Σούζαν Γκοφ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Ωστόσο μπορώ να σας πω ότι η ημερομηνία του βίντεο του USS Nimitz του είναι 14 Νοεμβρίου 2004. Μπορώ επίσης να σας πω ότι η διάρκεια του βίντεο που κυκλοφορεί από το 2007 είναι η ίδια με αυτήν του βίντεο- πηγής. Δεν αναμένεται να δημοσιοποιήσουμε αυτό το βίντεο».

Η Γκοφ δεν σχολίασε τις διαφάνειες των ενημερώσεων, και όταν ρωτήθηκε εάν το βίντεο που έχει το ναυτικό είναι υψηλότερης ανάλυσης, έχει audio ή άλλα δεδομένα, είπε πως δεν ήταν σε θέση να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Live Science, βίντεο ενός λεπτού είχε διαρρεύσει online το 2007 και κυκλοφόρησε ευρέως από τους New York Times το 2017. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2019, αξιωματικοί του ναυτικού που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό είπαν στο Popular Mechanics ότι είχαν δει ένα πολύ μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο του περιστατικού, διάρκειας μεταξύ 8 και 10 λεπτών.

Αυτό το υλικό μαζεύτηκε και διεγράφη από «άγνωστα άτομα» που έφτασαν στο πλοίο με ελικόπτερο λίγο μετά το περιστατικό, είχε πει ένας από τους αξιωματικούς.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr