Αρμενία: Οι αρχές καλούν τους ενόπλους να παραδώσουν τα όπλα τους (ΦΩΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ)

Αρμενία: Οι αρχές καλούν τους ενόπλους να παραδώσουν τα όπλα τους
Ενημερώθηκε: 18/07/16 - 17:25

Οι αρχές της Αρμενίας κάλεσαν τους ενόπλους, που έχουν καταλάβει από χθες ένα κτίριο της αστυνομίας στο Γερεβάν, να παραδώσουν τα όπλα τους και να απελευθερώσουν τους τέσσερις ομήρους που κρατούν.

Η ένοπλη ομάδα κατέλαβε χθες Κυριακή το κτίριο, πιάνοντας ομήρους, σκοτώνοντας έπειτα έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας ακόμη δύο, πριν ζητήσουν από τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης που οι αρχές κατηγορούν ότι σχεδίαζε πολιτικές ταραχές. Ο Σεφιλιάν συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

Οι ένοπλοι απελευθέρωσαν χθες δύο ομήρους και τρεις ακόμη σήμερα, ανέφερε η αρμενική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (SNS) και διαπραγματεύσεις για να λήξει ειρηνικά η κατάληψη και η ομηρία βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Η ένοπλη ομάδα αρνείται να απελευθερώσει άλλους ομήρους – ανάμεσα τους υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι– να παραδώσει τα όπλα της ή να παραδοθεί», ανακοίνωσε η SNS, σημειώνοντας πως η ομάδα δημιουργεί άμεση απειλή για την κοινωνία.

Ανάμεσα στους ομήρους, βρίσκονται, σύμφωνα με αναφορές, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Γερεβάν Βαλερί Οσιπιάν και ο υπαρχηγός της αστυνομίας της χώρας Βαρντάν Γεγκιαζαριάν.

«Οι υπηρεσίες των αστυνομικών δυνάμεων κάνουν ό,τι μπορούν να επιλύσουν ειρηνικά την κατάσταση, αλλά στις συνθήκες που επικρατουν, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό», ανέφερε η SNS.

«Γι αυτό καλούμε ξανά τα μέλη της ένοπλης ομάδας...να τερματίσουν την ένοπλη αντίσταση τους. Προς το παρόν, υπάρχει ακόμη χρόνος και η ευκαιρία για να το πράξουν», συμπλήρωσε η υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Πραξικόπημα και στην Αρμενία; Σε εξέλιξη μαζική ομηρία από ενόπλους που κατέλαβαν τα κεντρκά γραφεία της αστυνομίας – Δείτε video