Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

 
Για μία ακόμη φορά, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 23:30

Ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ: Για μία ακόμη φορά, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ζήτησε να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια και ειλικρίνεια, από την πλευρά της ΕΕ, για το μέλλον της συνεργασίας με την Αγκυρα.

«Δεν βλέπω την Τουρκία να γίνεται τμήμα της ΕΕ», τόνισε ο Κουρτς και σημείωσε ότι η Αγκυρα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τη δημοκρατική πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση ήταν ένα περαιτέρω βήμα σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Κουρτς έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από τη συνάντησή του με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Μίροσλαβ Λάιτσακ. Κοινή ήταν η διαπίστωση των δύο υπουργών Εξωτερικών πως η τωρινή τουρκική ηγεσία δεν έχει πλέον κανένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Ο Λάιτσακ δήλωσε όμως ότι την Αγκυρα θα πρέπει να την ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις. «Εμάς μας ενδιαφέρουν και άρα πρέπει να καθίσουμε μαζί στο ίδιο τραπέζι», πρόσθεσε.

Σχετικά Θέματα:

Βρυξέλλες: Επανεξετάζουμε τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία

"Μετριοφροσύνες" Ερντογάν: Δεν είμαι δικτάτορας, είμαι ένας θνητός

Ηχηρό χαστούκι στην χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ