Βραζιλία: Ο στρατός διαλύει τις κατασκηνώσεις των μπολσοναριστών (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΒΡΑ

Ενημερώθηκε: 09/01/23 - 18:25

Σε μια κίνηση και με συμβολικό επίπεδο, στρατιωτικές δυνάμεις στη Βραζιλία διαλύουν τις κατασκηνώσεις των μπολσοναριστών που είχαν κατασκηνώσει έξω από το βραζιλιάνικο Πεντάγωνο, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, και απαιτούσαν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα.

Οι αρχές της Βραζιλίας εξέδωσαν ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τις ταραχές της Κυριακής στην Μπραζίλια ως «τρομοκρατικές ενέργειες».

«Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας απορρίπτουν τις τρομοκρατικές ενέργειες βανδαλισμού από εγκληματίες και πραξικοπηματίες που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Μπραζίλια», αναφέρει η δήλωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Λούλα και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ότι η Βραζιλία χρειάζεται «κανονικότητα, σεβασμό και δουλειά» ενώ η κοινωνία καλείται να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Brasilia

Τουλάχιστον 1.200 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν νωρίτερα οι αρχές της Βραζιλίας στη σκιά των ταραχών της Κυριακής με την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων.

Οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης.

Βραζιλία

Εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια και τους «εγκεφάλους» τους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

-

Brazil
Brasilia
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ