ΕΚΤΑΚΤΟ Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς

 
ΕΚΤΑΚΤΟ Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς

Ενημερώθηκε: 14/01/22 - 09:15

O υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Αλεξ Χοκ αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η νομική ομάδα του 34χρονου Σέρβου τενίστα αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Εάν δεν ασκηθεί έφεση αμέσως ή δεν γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο, τότε ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία με συνοπτικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, με το όνοµα του Νόβακ Τζόκοβιτς στις συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Οπεν.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Αυστραλία είναι αντίθετη ως προς τη συμμετοχή του τενίστα στη διοργάνωση. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, ρωτήθηκαν 60.000 πολίτες και το 83% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ της απέλασης του Σέρβου. Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια κοινότητα του τένις, οι απόψεις για τη συμμετοχή του «Νόλε» διίστανται.

Τα νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας θα επηρεάσουν και το Αυστραλιανό Οπεν. Ετσι, παρά την αρχική ανακοίνωση των διοργανωτών ότι τα γήπεδα θα γεμίσουν 100% με εμβολιασμένους, σε ό,τι αφορά τα τρία μεγάλα γήπεδα η πληρότητα θα είναι στο 50%, ενώ σε όλους τους χώρους οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές.