Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με 39 νεκρούς στο νυχτερινό κέντρο Reina!

 
Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με 39 νεκρούς στο νυχτερινό κέντρο Reina!

Ενημερώθηκε: 02/01/17 - 13:38

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε την Κωνσταντινούπολη.

Ισλαμικό Κράτος

Πρωτοχρονιάς

Το (ISIS) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη της ευθύνης για επιθέσεις.

Προς το παρόν η ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ δεν έχει σχολιαστεί από Τούρκους αξιωματούχους.

"Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωϊκός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί", αναφέρει η τζιχαντιστική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα εξάλλου με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και μπορεί να προέρχεται από την κεντρική Ασία.

Η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή, επισημαίνει ότι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, μπορεί να είναι Κιργίζιος ή Ουζμπέκος.

Οι ερευνητές της υπόθεσης κρίνουν επίσης πιθανό ότι ο δράστης συνδέεται με τον πυρήνα του ΙΚ που διέπραξε την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από την οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι τον Ιούνιο, η ευθύνη για την οποία επιρρίφθηκε στο ΙΚ, συνεχίζει η εφημερίδα.

Η αστυνομία διένειμε παράλληλα μια θολή ασπρόμαυρη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης από υλικό που έχει από τις κάμερες ασφαλείας.

Η Hurriyet επισημαίνει εξάλλου ότι η αστυνομία κι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει πληροφορίες για τον κίνδυνο το ΙΚ να διαπράξει μια επίθεση τη νύχτα του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Πολλές συλλήψεις και διώξεις ασκήθηκαν τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή μιας τέτοιας επίθεσης.

τζιχαντιστές

επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την αρχή μιλούσαν για πίσω από την , με 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

ISIS

Προφανώς πρόκειται περί αντιποίνων από την πλευρά του Ισλαμικού κράτους στην Τουρκία για την ανάμειξη της στον πόλεμο κατά τoυ .

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μακελάρη-Οι Τούρκοι δημοσίευσαν λανθασμένες φωτογραφίες του δράστη!

Σχετικά θέματα:

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Δεν εντοπίστηκαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Οι δράστες μιλούσαν αραβικά-Θυμίζει Μπατακλάν το Κλαμπ Reina (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Αυτός είναι ο δράστης που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης – Δείτε φωτό!

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Video σοκ τη στιγμή του μακελειού με τον δράστη μεταμφιεσμένο σε Άγιο Βασίλη!