Επίθεση στις Βρυξέλλες: ψάχνουν τον άνδρα με τα λευκά

 
Επίθεση στις Βρυξέλλες: ψάχνουν τον άνδρα με τα λευκά

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Τρίτος τρομοκράτης αναζητείται από τις Αρχές στο Βέλγιο, με τη φωτογραφία του υπόπτου να έχει δημοσιοποιηθεί. Αστυνομία αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό στις Βρυξέλλες αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει φωτογραφία δύο δραστών, με τη βελγική αστυνομία να προσπαθεί να διασταυρώσει εάν ο τρίτος άνδρας που εμφανίζονταν δίπλα στους δράστες ήταν συνεργός τους, όπως τελικά συνέβη.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τρίτου βασικού υπόπτου για την τρομοκρατική ενέργεια στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και καλεί όποιον έχει στοιχεία να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Την ίδια ώρα, γίνονται έρευνες σε προάστιο των Βρυξελλών χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάτι παραπάνω.

Στις προηγούμενες φωτογραφίας με τους δύο φερόμενους ως δράστες, αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν πως στα γάντια που φαίνεται πως φορούν ήταν τοποθετημένοι οι πυροκροτητές. Οι δύο, όπως αναφέρει Βέλγος εισαγγελέας, πιθανότατα ανατινάχτηκαν μαζί με τους μηχανισμούς τους. Αντίθετα ο τρίτος αναζητείται.

Πάντως, οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως υπήρξε και τρίτη βόμβα η οποία όμως δεν εξερράγη. «Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί μπήκαν» σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από τους δράστες των επιθέσεων, ωστόσο ο ένας εξ αυτών «δεν εξερράγη», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Φλαμανδική Βραβάντη, Λούντβικ ντε Βίτε.

Μια μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησε λίγο νωρίτερα ελεγχόμενη έκρηξη, καταστρέφοντας ένα ύποπτο αντικείμενο στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου της Λουβέρνης ανέφερε πως τουλάχιστον 30 πολίτες έχουν τραύματα από μεταλλικά αντικείμενα. Ακτινογραφία δείχνει τραυματία με καρφί στον θώρακα, απόδειξη πως οι βόμβες εμπεριείχαν και καρφιά.