Εσπευσμένα στην Ελλάδα αμερικανικές δυνάμεις μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Εσπευσμένα στην Ελλάδα αμερικανικές δυνάμεις μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί
Ενημερώθηκε: 04/01/20 - 13:28

Τον αυξημένο γεωστρατηγικό ρόλο των ελληνικών βάσεων αναδεικνύει η κρίση με το Ιραν, μετά το φονικό αμερικανικό χτύπημα κατά του Κασέμ Σουλεϊμανί. Πριν από δύο 24ωρα προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, τα έξι αεροσκάφη προορίζονται για επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανών πολιτών ή αξιωματούχων από την ευρύτερη περιοχή του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, μετά την επιδείνωση των αμερικανοϊρανικών σχέσεων, απότοκο της δολοφονίας Σουλεϊμανί, αλλά και της ενορχηστρωμένης απόπειρας εισβολής στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 13 Ιανουαρίου καταφθάνουν στην Ελευσίνα και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές.
 
Η στάθμευση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σούδα υποδηλώνει την αυξημένη στρατηγική σημασία της βάσης, τη στιγμή, μάλιστα, που πολύ εγγύτερα στη Βαγδάτη υπάρχει το Ιντσιρλίκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτα μέτρα φύλαξης αμερικανικών και ισραηλινών στόχων