Ευρωβουλευτές ζητούν από την Μέρκελ να αναστείλει την εξαγωγή υποβρυχίων στην Τουρκία

 
Ευρωβουλευτές ζητούν από την Μέρκελ να αναστείλει την εξαγωγή υποβρυχίων στην Τουρκία

Ενημερώθηκε: 09/12/20 - 19:55

Επιστολή προς την Άγγελα Μέρκελ έστειλαν 53 ευρωβουλευτές, Έλληνες και Γερμανοί, οι οποίοι ζητούν να αναστείλει την εξαγωγή των υποβρυχίων προς την Τουρκία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε εν όψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι 53 ευρωβουλευτές «ανησυχούν πολύ για τις απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας εναντίον κρατών μελών της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υποβρύχια που παράγονται στη Γερμανία σε αυτή τη σύγκρουση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε πως γερμανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον χώρας της ΕΕ! Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα συνέλθει αύριο: 53 Γερμανοί και Έλληνες ευρωβουλευτές ζητούν από την γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει άμεσα την παράδοση των υποβρυχίων στην Τουρκία – Ευχαριστώ Μαρία Σπυράκη για την κοινή πρωτοβουλία» έγραψε η Γερμανίδα.

μερκελ