Χαμάς κατά Ισραήλ μετά το «κόψιμο» της μετάδοσης στο AP: «Καταπιέζετε την ελευθερία του Τύπου» - Τι απαντά το Ισραήλ

 
ισραηλ

Ενημερώθηκε: 21/05/24 - 21:53

Η Χαμάς ανέφερε την Τρίτη ότι η κατάσχεση του εξοπλισμού του Associated Press από το Ισραήλ είναι μια «επαναλαμβανόμενη αυθαίρετη και καταπιεστική πράξη κατά της ελευθερίας του Τύπου».

Την παρέμβαση του Λευκού Οίκου προκάλεσε νωρίτερα η απόφαση του Ισραήλ να κόψει τη ζωντανή μετάδοση του πρακτορείου από τη Γάζα.

«Ζητούμε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για το Associated Press» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Οι ΗΠΑ, τονίζεται, είναι σε απευθείας επαφές με το Ισραήλ για να εκφράσει τις ανησυχίες του για τη δράση στο AP.

Τι απαντά το Τελ Αβίβ
Το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δελτίο Τύπου ότι «οι φωτογράφοι του AP φωτογραφίζουν συχνά τη Λωρίδα της Γάζας από το μπαλκόνι ενός σπιτιού στην Σντερότ», στις παρυφές του παλαιστινιακού εδάφους, «συν τοις άλλοις εστιάζοντας στις δραστηριότητες των (ισραηλινών) στρατιωτών και στο μέρος όπου βρίσκονται».

Η στρατιωτική λογοκρισία του Ισραήλ απαγορεύει τη δημοσίευση εικόνων ή πληροφοριών που θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατό τον εντοπισμό των Ισραηλινών στρατιωτών ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα επιτρέψει στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera που υποστηρίζει την τρομοκρατική Χαμάς να εκπέμπει από το Ισραήλ», αναφέρει στη συνέχεια το κείμενο.

«Παρά τις προειδοποιήσεις από τους επιθεωρητές του υπουργείου Επικοινωνιών για το γεγονός ότι (μέσα ενημέρωσης) παραβιάζουν τον νόμο και ότι πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν το Al-Jazeera με το περιεχόμενό τους… (τα μέσα ενημέρωσης) συνέχισαν να το πράττουν», προσθέτει το υπουργείο αναφερόμενο στο AP.

Πηγή: skai.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ