Χέρι χέρι ο Μακρόν με τους Φιλελεύθερους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 
Συμμαχία του Εμανουέλ Μακρόν με τους Φιλελεύθερους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενημερώθηκε: 12/05/19 - 19:40

Η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και ο γαλλικός συνασπισμός κομμάτων "Αναγέννηση" που στηρίζεται από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές, στα τέλη του μήνα.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το γερμανικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) από το Βερολίνο.

Το FDP επισημαίνει ότι αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα αποτελέσει μια νέα δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μπορεί να τερματίσει τον ντε φάκτο συνασπισμό μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Συντηρητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα αυτά θα καλύπτει ευρύ ιδεολογικό φάσμα, αφού η "Αναγέννηση" περιλαμβάνει όχι μόνο το γαλλικά φιλελεύθερα κόμματα LREM και MoDem αλλά και το συντηρητικό Agir.

Η συνεργασία αυτή συμφωνήθηκε το Σάββατο. Φιλελεύθεροι και "Αναγέννηση" παραμένουν ανοιχτοί στην πιθανότητα να δεχτούν και άλλα μέλη, πρόσθεσε το FDP.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο συνεργασίας έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το ισπανικό κόμμα Ciudadanos, το ουγγρικό Momentum, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα του Βελγίου, το αυστριακό Neos και δύο ολλανδικά κόμματα, τo D66 και το κυβερνών VVD.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ