Η Ε.Ε. βάζει «φρένο» στην πολιτική Τραμπ: «Όχι» σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

 
Η Ε.Ε. βάζει «φρένο» στην πολιτική Τραμπ: «Όχι» σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Ενημερώθηκε: 25/02/19 - 17:02

Έκκληση να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

Χουάν Γκουαϊδό συζητάει σήμερα στην Μπογοτά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς

«Θα πρέπει να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ώρα που ο αντιπολιτευόμενος και τους συμμάχους τους της Ομάδας της Λίμας μέτρα για να αναγκαστεί ο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Φεντερίκα Μογκερίνι

Η θέση της Ε.Ε. καθορίσθηκε από τους υπουργούς της επί των Εξωτερικών στη διάρκεια συνεδρίασής τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Αποκλείσαμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιαδήποτε αποδοχή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα», είχε ανακοινώσει η μετά τη συνεδρίαση αυτή.

«Προειδοποιήσαμε ξεκάθαρα πως δεν θα υποστηρίξουμε και πως θα καταδικάσουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση», προειδοποίησε χθες, Κυριακή, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Ζοσέπ Μπορέλ σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει μια «ειρηνική και δημοκρατική λύση στη Βενεζουέλα που να αποκλείει προφανώς την προσφυγή στη βία» και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή στους κόλπους της διεθνούς ομάδας επαφής, επανέλαβε σήμερα η Μογκερίνι.