Η επιστροφή του «φράγκου» στη Γαλλία - Η Λεπέν υπόσχεται ένα... νέο εθνικό νόμισμα!

Η επιστροφή του «φράγκου» στη Γαλλία - Η Λεπέν υπόσχεται ένα... νέο εθνικό νόμισμα!
Ενημερώθηκε: 01/05/17 - 23:18

Νέο εθνικό νόμισμα «μέσα σε έναν χρόνο»... υπόσχεται η Μαρίν Λεπέν και ο αντιπρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» τη Γαλλίας, προαναγγέλοντας την επιστροφή του... φράγκου.

Η επικράτηση της Λεπέν, αυτήν την Κυριακή στις γαλλικές εκλογές θα έχει σαν αποτέλεσμα... “μέσα σε έναν χρόνο πιθανότατα” οι Γάλλοι θα πληρώνουν την μπαγκέτα τους “σε φράγκα” σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό.

Όταν του τέθηκε το ερώτημα, από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Φιλιπό απάντησε: “Θα πληρώνετε, πιθανότατα σε έναν χρόνο, με φράγκα, με το νέο φράγκο. Όχι με το παλιό, θα είναι ένα νέο εθνικό νόμισμα”.

Η Μαρίν Λεπέν είχε μιλήσει την Κυριακή για το “εθνικό νόμισμα” που θα αποκτήσει η Γαλλία αν αναλάβει η ίδια την προεδρία.

Είπε μάλιστα ότι αυτό το “εθνικό νόμισμα” θα χρησιμοποιείται για τις καθημερινές αγορές ενώ το ευρώ, ως “κοινό νόμισμα” θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από “τις μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο”.

Ο Φιλιπό είπε σήμερα, 1η Μαΐου, ότι οι Γάλλοι δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το τέλος του ευρώ ως κοινού νομίσματος.

Μετά τις διαπραγματεύσεις, σε έξι με επτά ή οκτώ μήνες, θα διεξαχθεί “δημοψήφισμα ώστε οι Γάλλοι να κρίνουν τη συμφωνία που θα έχει επιτευχθεί”, πρόσθεσε. Η Λεπέν έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την ΕΕ ώστε “να αποκαταστήσει την οικονομική κυριαρχία” της Γαλλίας.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση αυτή –όπως υπολογίζει, μέσα σε έξι μήνες– θα προκηρυχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ.

Σήμερα εξάλλου, ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, ο σύμμαχος της Λεπέν, στον οποίο έχει υποσχεθεί την πρωθυπουργία, υποστήριξε ότι η ηγέτιδα της ακροδεξιάς τάσσεται υπέρ μιας “συνεργασίας των εθνών” στην Ευρώπη ενώ ο αντίπαλός της, ο Εμανουέλ Μακρόν, θέλει να παραμείνει η Γαλλία “στη φυλακή της ΕΕ”.

Η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, μιας νεότερης, ανώριμης και προβληματικής εκδοχής του Φρανσουά Ολάντ, θα σημαίνει ότι η Γαλλία θα παραμείνει οριστικά κλεισμένη στη φυλακή της ΕΕ”, είπε ο Ντιπόν-Ενιάν, ο ηγέτης ενός μικρού εθνικιστικού, ακροδεξιού κόμματος που στον πρώτο γύρο των προεδρικών συγκέντρωσε ποσοστό 4,7%.

“Αυτό που διακυβεύεται την Κυριακή, αυτό που διακυβεύεται το 2017, είναι η σωτηρία της Γαλλίας”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: militaire.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι στρατηγοί του Ντόναλντ Τραμπ είναι οι... άγγελοι του πολέμου

Χωρίς μαντίλα στη Σαουδική Αραβία η Μέρκελ