Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ευχαριστεί την Ελλάδα και κάνει λόγο για... «μακεδονο-ελληνική» λύση

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ευχαριστεί την Ελλάδα και κάνει λόγο για... «μακεδονο-ελληνική» λύση
Ενημερώθηκε: 25/01/19 - 21:44

Λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που δίχασε την ελληνική κοινή γνώμη η κυβέρνηση Ζόραν Ζάεφ με ανακοίνωση της χαιρέτησε την κύρωση της συμφωνίας, συνεχάρη τους λαούς Ελλάδας και ΠΓΔΜ και κάνει λόγο για... «μακεδονο-ελληνική λύση».

Στην ίδια ανακοίνωση η κυβέρνηση της γείτονος κάνει λόγο για το τέλος μιας διένεξης τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή και χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρονται τα εξής:

 

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».