Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με τη Σεούλ

 
κορεα

Ενημερώθηκε: 17/05/24 - 12:23

Μια ακόμη φορά η πλευρά της Βόρεια Κορέας εκτόξευσε βαλλιστικούς
προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν αριθμό «βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς» προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα ο νοτιοκορεατικός στρατός, η πιο πρόσφατη σε μια σειρά δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ από την αρχή του έτους.

Η εκτόξευση αυτή πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες αφού η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέψευσε τις καταγγελίες ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει παραδώσει όπλα στη Ρωσία.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την πόλη Γουονσάν στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και διένυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα προτού πέσουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων NHK, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές, φαίνεται ότι εκτοξεύθηκε ένας πύραυλος, ο οποίος «έμοιαζε να είναι μικρού βεληνεκούς και έχει ήδη πέσει» στη θάλασσα.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ «δεν έχει καμία πρόθεση να εξάγει τις στρατιωτικές τεχνικές της ικανότητες προς οποιαδήποτε χώρα», σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ίδια κατηγόρησε τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον ότι «παραπλανούν την κοινή γνώμη με ψευδείς φήμες, σύμφωνα με τις οποίες τα όπλα που παράγει (η Βόρεια Κορέα) ‘έχουν στόχο να εξαχθούν στη Ρωσία’».

«Τα τακτικά όπλα, περιλαμβανομένων των εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών και των πυραύλων που επιδείξαμε πρόσφατα, παράγονται για να εκπληρώσουν μία και μόνο αποστολή», εξήγησε η Κιμ Γιο Γιόνγκ, προσθέτοντας ότι μόνος στόχος τους είναι να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα έναντι της επιθετικότητας του στρατού της Νότιας Κορέας.

Εξάλλου η εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τα κοινά γυμνάσια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ