Ιταλία: Έρευνα για αμέλεια έπειτα από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με τρεις νεκρούς

 
italy firefighters

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Ενημερώθηκε: 09/12/23 - 20:04

Φονική πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης Τίβολι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα και να απομακρυνθούν περίπου 200 από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ανάμεσά τους νεογέννητα μωρά και μια έγκυος γυναίκα.

Παρόλο τον απολογισμό, γίνεται λόγος περί θαύματος, εφόσον θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Η εστία από συσσωρευμένα απορρίμματα

Οι πρώτες έρευνες των Αρχών δείχνουν πως οι φλόγες ξέσπασαν σε υπόγειο χώρο όπου βρίσκονται τα ειδικά νοσοκομειακά απόβλητα, όπου κάηκαν τα πλαστικά δοχεία.

Από εκεί οι φλόγες αναπτύχθηκαν γρήγορα και έφτασαν στα επείγοντα περιστατικά και στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο καπνός τύλιξε ολόκληρο το νοσοκομείο. 

Το ερώτημα όλων λοιπόν είναι γιατί τα απορρίμματα βρίσκονταν σε έναν τέτοιο χώρο, και μάλιστα κάτω από τα μπαλκόνια ορισμένων θαλάμων. 

Γι’ αυτό το λόγο γίνονται έρευνες για αμέλεια, ενώ παράλληλα ερευνάται και η παρουσία τυχόν εύφλεκτων ουσιών που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν εμπρησμό. Οι έρευνες συνεχίζονται. 

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ