Κατηγορίες για «βοήθεια στον εχθρό» στον αδερφό του επικεφαλής της Σιν Μπετ – Στο φως κύκλωμα λαθρεμπορίου προς τη Γάζα

 
αδερφος αρχηγου idf

Ενημερώθηκε: 05/02/26 - 15:38

Σοκ προκαλούν στο Ισραήλ οι εξελίξεις σε υπόθεση «βοήθειας στον εχθρό», στην οποία φέρονται να εμπλέκονται πρόσωπα με διασυνδέσεις σε υψηλά κλιμάκια. Η ισραηλινή δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες, μεταξύ άλλων για «παροχή συνδρομής στον εχθρό εν καιρώ πολέμου», σε βάρος του Μπεζαλέλ Ζίνι, αδελφού του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ, Νταβίντ Ζίνι.

Η δίωξη εντάσσεται σε έρευνα για εκτεταμένο δίκτυο λαθρεμπορίου προϊόντων προς τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ζίνι και ακόμη δύο ύποπτοι φέρονται να συμμετείχαν από τον Ιούνιο του 2025 σε «οργανωμένη, συστηματική και εξελιγμένη» επιχείρηση παράνομης διακίνησης αγαθών προς το παλαιστινιακό έδαφος, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ–Χαμάς.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διακινούσαν, μεταξύ άλλων, κούτες τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα, ηλιακά πάνελ και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, παραπλανώντας στρατιώτες σε σημεία ελέγχου της Γάζας και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι οι μεταφορές σχετίζονταν με στρατιωτικές ή επιχειρησιακές ανάγκες.

Κατά τον χρόνο τέλεσης των φερόμενων πράξεων, ο Μπεζαλέλ Ζίνι υπηρετούσε ως έφεδρος διοικητής ομάδας πολιτικών μηχανικών στη Γάζα, ενώ ο αδελφός του ανέλαβε την ηγεσία της Σιν Μπετ τον Οκτώβριο του 2025.

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν πως τα απαγορευμένα προϊόντα ενδέχεται να καταλήξουν στη Χαμάς και ότι η διακίνησή τους θα μπορούσε να ενισχύσει τον εχθρό εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων. Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος ακόμη 12 Ισραηλινών και μίας εταιρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ