Κλιμάκωση στον νότιο Λίβανο: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τύρο παρά τις συνομιλίες στη Ρώμη

 
ισραηλινο χτύπημα στο λιβανο

Ενημερώθηκε: 06/08/26 - 11:33

Σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης παραμένει η κατάσταση στον νότιο Λίβανο, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν κύμα αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών πυροβολικού από το βράδυ της Τετάρτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η επίθεση σημειώνεται την ίδια ώρα που στη Ρώμη βρίσκονται σε εξέλιξη οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Στο επίκεντρο των επιθέσεων βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή της Τύρου. Στην κωμόπολη Μπουρτζ αλ-Σεμάλι, αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα από drones στη συνοικία του σταδίου προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και οδήγησαν σε μετακινήσεις αμάχων προς την πόλη της Τύρου, ενώ δυνάμεις του λιβανικού στρατού και διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Παράλληλα, αεροπορικές επιδρομές, πυρά αρμάτων μάχης και βαρέων πολυβόλων έπληξαν τις περιοχές αλ-Μανσούρι, Μάτζνταλ Ζουν, Χαντάθα, Κφαρτεμπνίτ και αλ-Χιάμ.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την απώλεια δύο εφέδρων στρατιωτών κατά τη διάρκεια των μαχών επί του πεδίου στο νότιο Λίβανο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ