Κόρμπιν: Πιθανή μια παράταση του Brexit

Κόρμπιν: Πιθανή μια παράταση του Brexit
Ενημερώθηκε: 10/01/19 - 15:17

Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα και αν το βρετανικό κοινοβούλιο την καταψηφίσει τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Γουέικφιλντ στη βόρεια Αγγλία ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

"Αν δεν εξασφαλιστούν εκλογές, τότε θα διατηρήσουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να κάνουμε εκστρατεία για ένα δημοψήφισμα", πρόσθεσε.

"Ωστόσο οι εκλογές πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Δεν είναι μόνον η πιο πρακτική επιλογή, είναι επίσης η πιο δημοκρατική επιλογή", σημείωσε στην ομιλία του αυτή στο Γουέικφιλντ.

Ο ηγέτης των Εργατικών σημείωσε ότι αν απορριφθεί η συμφωνία της Μέι πρέπει να διεξαχθούν άμεσα εκλογές ώστε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση Εργατικών αναλάβει καθήκοντα να μπορεί να ξανανοίξει τις συνομιλίες με την ΕΕ πριν από το Brexit στις 29 Μαρτίου.

Μια παράταση της διαδικασίας που προβλέπεται από το Άρθρο 50 με την οποία θα καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί μια πιθανότητα, διότι μια νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί χρόνο για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης με την ΕΕ, πρόσθεσε.

"Αν αναλάβουμε καθήκοντα σε μια περίοδο που θα είμαστε ενάντια στον χρόνο, θα χρειαστεί να δοθεί χρόνος για την διαπραγμάτευση αυτή", σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν μετά την ομιλία του.

"Μια παράταση θα είναι μια πιθανότητα, επειδή σαφώς θα χρειαστεί να υπάρξει χρόνος για να διαπραγματευτούμε", τόνισε.