«Με την εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα, η Τουρκία θα καταπιεί την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο»

«Με την εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα, η Τουρκία θα καταπιεί την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο»
Ενημερώθηκε: 19/10/20 - 00:04

Την εκτίμηση ότι με τη νίκη της μαριονέτας του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, στις «εκλογές» χθές στα Κατεχόμενα η Τουρκία θα «καταπιεί» την κατεχόμενη από τον «Αττίλα», Βόρεια Κύπρο, έκανε ο καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Γης (Newfoundland) στον Καναδά, Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν.

Ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια, διωκόμενος από την κυβέρνηση Ερντογάν για υποτιθέμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, παλαιότερα δίδασκε στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και έχει άμεση γνώση των εσωτερικών ισορροπιών στη χώρα, με ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι «η διαδικασία προσάρτησης της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου από την Τουρκία ξεκίνησε με αυτές τις εκλογές. Η Τουρκία θα καταπιεί την βόρεια Κύπρο». 

Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία του καθιστά την άποψη του σημαντική για το γεγονός ότι με την «εκλογή» Τατάρ στα Κατεχόμενα ξημερώνει πλέον μια άλλη μέρα, τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες και όλα, πλέον, είναι ρευστά σ' ότι αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ