Μέχρι και το τουρκικό Νικελόντεον έκλεισε ο Ερντογάν - Λουκέτο σε πάνω από 130 ΜΜΕ

 
Μέχρι και το τουρκικό Νικελόντεον έκλεισε ο Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 27/07/16 - 23:05

Η απόπειρα του πραξικοπήματος από μέρος των στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε την αφορμή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «τινάξει τον αέρα» όλη τη πυραμίδα του στρατεύματος και διαγράφει όλους όσους σχετίζονται με τον Φετχουλάχ Γκιουλέν που θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων διέγραψε από το στράτευμα 149 στρατηγοούς και ναυάρχους. Την ίδια μοίρα έχουν και 1099 αξιωματικοί πολλών βαθμίδων. Οι διαγραφές ανακοινώθηκαν λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του Ερντογάν για να καθοριστούν τα νέα ονόματα της ηγεσίας των Όπλων.

Πάντως νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων είχε ανακοινώσει πως 8561 αξιωματικοί και στρατιώτες συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικόπηματος της 15ης Ιουλίου. Πρόσθετα, μετακινεί Λιμενικό και Στρατοχωροφυλακή από το Υπουργείο Άμυνας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όμως η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει επιπλέον μέτρα στον πόλεμο εναντίον του Γκιουλέν και αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως αποφασίστηκε το κλείσιμο 13 τηλεοπτικών δικτύων , 45 εφημερίδων, 24 ραδιοφώνων, 3 πρακτορείων ειδήσεων, 29 εκδοτικών οίκων και 15 περιοδικών.

Όλα σχετίζονται με το ισλαμικό τάγμα Hizmet του Γκιουλέν και σε κάποια απ' αυτά είχαν ήδη διοριστεί επίτροποι του κράτους. Ανάμεσα στα τηλεοπτικά δίκτυα που κλείνουν βρίσκεται και το Yumurcak TV που το πρόγραμμα του απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας και μεταδίδει κινούμενα σχέδια!... Σαν να λέμε δήλαδη στην Ελλάδα το αντίστοιχο Nickelodeon (!!!)

State Department: "Οι συλλήψεις κι άλλων Τούρκων δημοσιογράφων εντάσσονται σε μια ανησυχητική τάση"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατανοούν την ανάγκη της Τουρκίας να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης πρόσωπα που ενέχονται στην πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά οι συλλήψεις κι άλλων δημοσιογράφων εντάσσονται σε μια ανησυχητική τάση στη χώρα, που αποθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το θεωρούμε... μια ανησυχητική τάση στην Τουρκία, όπου επίσημοι φορείς, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί, χρησιμοποιούνται για να αποθαρρύνουν τον θεμιτό πολιτικό διάλογο», επισήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, ενώ την Δευτέρα είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων.

Ολα τα σχετικά θέματα με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ