Νίκη αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη - Προσφυγή στο εκλογοδικείο ανακοίνωσε το κόμμα του Ερντογάν

Νίκη αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη - Προσφυγή στο εκλογοδικείο ανακοίνωσε το κόμμα του Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 01/04/19 - 14:46

Εκλογές Τουρκία:  Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται με λίγο περισσότερες από 25.000 ψήφους στην Κωνσταντινούπολη, με το 99,95% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί. Για 300.000 άκυρες ψήφους κάνει λόγο το AKP του Ερντογάν, ενώ ευελπιστεί να κερδίσει και την Άγκυρα μετά τις σχετικές προσφυγές. 

Όπως ανακοίνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο υποψήφιός του, Εκρέμ Ιμάμογλου, προηγείται με 25.158 του υποψηφίου του κυβερνώνοντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με την καταμέτρηση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Το προβάδισμα των περίπου 25.000 ψήφων επιβεβαίωσε και ο υποψήφιος του ΑKP, o oποίος ωστόσο τόνισε πως η καταμέτρηση συνεχίζεται, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στο εκλογοδικείο, καθώς όπως είπε, «περισσότερες από 300.000 ψήφοι είναι άκυρες». 

Νωρίτερα το AKP είχε ανακοινώσει πως περιμένει να ανατραπεί το αποτέλεσμα στην Άγκυρα, με τον δήμο να περνάει στα χέρια του δικού του υποψηφίου, μετά τις προσφυγές. Το κόμμα χάνει τον έλεγχο της πρωτεύουσας για πρώτη φορά από το 2001. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν απορρίπτει τα σχόλια του ξένου Τύπου περί ήττας του στις τοπικές εκλογές, δηλώνοντας απολύτως ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. «Το τουρκικό έθνος μας έχει αναδείξει νικητές επί 15 εκλογικές αναμετρήσεις» τόνισε, αναφέροντας πως 56 δήμοι θα είναι υπό τον έλεγχο του AKP μετά τις χθεσινές εκλογές.