Οι Αμερικανοί στοχεύουν το Άγιον Όρος για τα βρώμικα ρωσικά ρούβλια

 
Οι Αμερικανοί στοχεύουν το Άγιον Όρος για τα βρώμικα ρωσικά ρούβλια

Ενημερώθηκε: 03/06/23 - 13:18

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακούγοντας προχθές το ρεπορτάζ του αμερικανικού έγκυρου ραδιοφώνου NPR, που παρακολουθεί καθημερινά η αφρόκρεμα της πολιτικής και της διπλωματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, λογικό ήταν να κυριαρχηθώ από θλίψη.

Στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή Morning Edition, προβλήθηκε ανταπόκριση του Julian Hayda από την Ελλάδα αναφορικά με το ενδεχόμενο παράνομων οικονομικών συναλλαγών μοναστηριών και μοναχών του Αγίου Όρους.

Είχε τίτλο: «Η ρωσική εμπλοκή στο Άγιο Όρος δεν τράβηξε την προσοχή έως ότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία».

Ο τίτλος, βέβαια, ομιλεί από μόνος του. Αναφέρεται στη ρωσική κυριαρχία στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και στην ανάμειξη της μέσω των μοναχών στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Οι Αμερικανοί φέρονται να πιστεύουν ότι η οργάνωση των ακροδεξιών κομμάτων, που πιστεύουν σαν …άγιο τον …«Βλαδίμηρο» Πούτιν γίνεται από τα μοναστήρια στο πιο υψηλό επίπεδο.

Και τι εννοούν όταν αναφέρουν αυτή τη φράση; Ότι οι ηγούμενοι των μονών είναι αυτοί που συντονίζουν τα πάντα επηρεάζοντας τους πιστούς για να ψηφίσουν τους υποψήφιους της ελληνικής ακροδεξιάς.

Αν κάποιος αναλύσει τα αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Μαϊου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν οι ακροδεξιοί και γενικά οι ψεκασμένοι ανά το πανελλήνιο, έβρισκαν τον τρόπο να ενωθούν υπό την ηγεσία κάποιου σοβαρού πολιτικού, θα ήταν σήμερα το δεύτερο κόμμα, πάνω και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε τα μαθηματικά και θα δείτε ότι έχω δίκιο.

Το αφιέρωμα έξι λεπτών του NPR, ξεκινά με την αναφορά ότι το Άγιο Όρος «ίσως είναι ο πιο ιερός τόπος για όλη την Ορθοδοξία και η περιοχή είναι ημιαυτόνομη από την Ελλάδα».

Σημειώνει ότι οι μοναχοί ελέγχουν οι ίδιοι τα οικονομικά τους, κάτι που μπορεί να το κάνει πολύ ελκυστικό για τους Ρώσους που θέλουν να μετατρέψουν ρούβλια σε ευρώ. Υπονοεί ότι γίνεται ξέπλυμα παράνομου ρωσικού χρήματος. Αστειευόμενοι θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι οι μονές αντικατέστησαν στο ξέπλυμα τις κυπριακές τράπεζες!!!

Σύμφωνα με το NPR ορισμένα μοναστήρια έχουν μέχρι και προσευχές στα ρωσικά για τον «σεβαστό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin), την κυβέρνησή του και τον στρατό του». Ο ίδιος ο «Βλαδίμηρος», όπως τον λένε οι Έλληνες φανατικοί υποστηρικτές του, και πολλοί φίλοι του έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το Άγιο Όρος.[…]

Τονίζει ότι η ρωσική εμπλοκή στο Άγιο Όρος δεν είχε τραβήξει ποτέ την προσοχή μέχρι που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο.

Υπογραμμίζει ότι σε έλεγχο το περασμένο φθινόπωρο, της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντοπίστηκαν δεκάδες αποστολές χρημάτων προς τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, με μεταβιβάσεις ποσών τα οποία έφταναν τα έξι με επτά ψηφία. […] Ομιλούμε, δηλαδή, για εκατομμύρια!!!

Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Γιάννης Σουλιώτης δήλωσε στο NPR ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες άρχισαν να πανικοβάλλονται πέρυσι όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) επέβαλε κυρώσεις.

Ακόμα και αν σε κανένα από τα άτομα τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις εξαιτίας του πολέμου, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν τα χρήματα αυτά άλλαξαν χέρια στη Ρωσία προτού σταλούν στην Ελλάδα, υποστηρίζει το έγκυρο αμερικανικό ραδιόφωνο.

Είναι συγκλονιστικό αυτό που μετέδωσε ο δημοσιογράφος. Υποστηρίζει ότι το NPR μίλησε με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος καθώς και με αξιωματούχους κοντά στην Εκκλησία, και όλοι δήλωσαν ότι το ρωσικό χρήμα είναι γνωστή υπόθεση.

Κατέληξε και σε ένα συμπέρασμα ως δήλωση Έλληνα κληρικού, που δεν τιμά τους Έλληνες ανθρώπους του Πούτιν στη χώρα μας:

«Η Ρωσία παραμένει σχετικά δημοφιλής στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ. Και ο Ρώσος πρόεδρος, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή την αμφίσημη θέση της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει ρωγμές», αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Hovorun, στον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Είναι τραγικό εάν η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά οι αρχές για τη διαφθορά γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι ξεπλένουν παράνομο και βρώμικο χρήμα, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Ο καυγάς του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης, με πρώην συνεργάτες του και στελέχη του νέου ακροδεξιού κόμματος, ΝΙΚΗ αποκάλυψε πολλά για όλους όσους ελέγχονται από τη Μόσχα και καμώνονται πως είναι Έλληνες πατριώτες.

Η Μονή Εσφιγμένου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκτόξευσε φοβερές κατηγορίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει κανένας εισαγγελέας.

Η Μονή εγκαλεί τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για «παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος», «πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας», «χρηματοδότηση καταληψιών» και «μετάδοση ψευδών ειδήσεων για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος».

Αναφέρει ότι:

Στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.

– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.

– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων ΑγίουΟ Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και οι ηγέτες της ΝΙΚΗΣ, ένα ακροδεξιό κόμμα που θα αντιπροσωπεύεται στη νέα Βουλή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρέπει να σταματήσουν να καμώνονται ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν.

Η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει άμεσα τα οικονομικά των ακροδεξιών σχηματισμών, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων. Πρέπει ο λαός να γνωρίζει αν ενισχύονται από το εξωτερικό και ειδικά τη Ρωσία του Πούτιν.

Πρέπει ο λαός να μάθει ποιοι επιχειρηματίες προσφέρουν χρήματα στα κόμματα. Διότι δεν τα δίνουν επειδή είναι …«φιλάνθρωποι». Τα δίνουν για να ελέγχουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας…

Πηγή: Hellasjournal

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ