Οικονομικό «δίχτυ ασφαλείας» από το Ντουμπάι: Πακέτο 237 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πολεμικών κραδασμών

 
ιρανικη επιθεση στο ντουμπαι

Ενημερώθηκε: 31/03/26 - 08:33

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι προχωρά στην ενεργοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής στήριξης, ύψους 237,6 εκατομμυρίων ευρώ (άνω του ενός δισεκατομμυρίου ντίρχαμ), με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι αρχές του εμιράτου υπογραμμίζουν πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού που θέτει σε προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και των κατοίκων απέναντι στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες. Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς η στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Ιδιαίτερα καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική πίεση που δέχονται τα κράτη του Κόλπου είναι η παράλυση των Στενών του Ορμούζ, γεγονός που έχει διακόψει τη ροή του 20% των παγκόσμιων υδρογονανθράκων, οδηγώντας σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων και σοβαρές δυσλειτουργίες στις διεθνείς μεταφορές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ