Ρωσικό χτύπημα σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Οδησσό

 
μαυρη θαλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 26/10/26 - 08:22

Ένταση επικρατεί εκ νέου στη θαλάσσια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα κατά φορτηγού πλοίου που κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Οδησσού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις στρατιωτικές αρχές της Μόσχας, το στοχευμένο σκάφος μετέφερε πολεμικό υλικό και εξοπλισμό με τελικό παραλήπτη τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα με την επίθεση στο πλοίο, οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο και λιμενικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή. Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, σημειώθηκαν πλήγματα σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές προβλήτες στο κομβικό λιμάνι του Τσορνομόρσκ, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις πιέσεις στις θαλάσσιες μεταφορές της Ουκρανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ