Ουκρανία: Γραμματόσημο δια χειρός Banksy με την ευχή … "αντε γ@@σου Πούτιν" ! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ενημερώθηκε: 25/02/23 - 21:09

Η Ουκρανία εξέδωσε γραμματόσημο με αναπαραγωγή τοιχογραφίας του Banksy που απεικονίζει ένα αγόρι να νικάει έναν ενήλικο άνδρα στο τζούντο, για να τιμήσει την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας.

Ζωγραφίστηκε από τον Βρετανό καλλιτέχνη δρόμου σε έναν γκρεμισμένο τοίχο στην πόλη Borodianka , βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου πολλά κτίρια έγιναν ερείπια από τα ρωσικά αεροσκάφη στην αρχή της εισβολής.

Η εικόνα στην τοιχογραφία ου Banksy είναι άμεση παραπομπή στον Βλαντιμίρ Πούτιν , που είναι γνωστός ως “μαύρη ζώνη στο τζούντο”, και απεικονίζει έναν πιτσιρικά τζουντοκα που εκπροσωπεί την Ουκρανία να γκρεμίζει τον ενήλικα άνδρα.

Η φράση «άντε γ@@σου Πούτιν!» στα κυριλλικά και σε συντομογραφία έχει προστεθεί στο κάτω αριστερό μέρος του νέου γραμματόσημου. Η φράση αυτή χρησιμοποιείται πλέον ευρέως σαν σύνθημα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας συνέρρεαν για να αγοράσουν τα νέα γραμματόσημα την Παρασκευή από το κεντρικό ταχυδρομείο του Κιέβου.

Η Σβετλάνα, μια 50χρονη οικονομολόγος, ήθελε να πάρει στα χέρια της ένα «επειδή υποστηρίζω τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» και «το γραμματόσημο τυπώνεται σε μια ιστορική στιγμή», ένα χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η 26χρονη Μαξίμ, μια κοπέλα που επίσης αγόραζε την έκδοση  της πρώτης ημέρας, είπε ότι χάρηκε που είδε ένα «πρώτο γραμματόσημο από ένα από τα έργα του Banksy».

«Είναι μια πολύ ωραία χειρονομία για τον κόσμο να καταλάβει την Ουκρανία, ότι παραμένουμε στο επίκεντρο», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ