Ουκρανία: Λάθη και παραλείψεις προσάπτει στον Β. Ζελένσκι ο δήμαρχος του Κιέβου Β. Κλίτσκο

 
vitaly-klitschko-zelensky

Ενημερώθηκε: 04/12/23 - 09:15

Επίθεση στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky εξαπέλυσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Kliciko, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική πύλη 20 Minuten, η οποία αναφέρθηκε ευρέως στη Ρωσία και την Ουκρανία την Κυριακή, σύμφωνα με το dpa.

«Οι άνθρωποι ρωτούν γιατί δεν ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτόν τον πόλεμο, γιατί ο Ζελένσκι αρνιόταν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα έφτανε σε αυτό», είπε ο Κλίτσικο στη συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο.

«Υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, σε ηλικία 52 ετών, κατηγορώντας τον Ουκρανό πρόεδρο για κάποια «λάθη».

Έκανε έκκληση για ειλικρίνεια σχετικά με την πραγματική κατάσταση της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή. «Ο Ζελένσκι πληρώνει τώρα για τα λάθη που έκανε», είπε ο Κλίτσικο.

“Φυσικά μπορούμε να λέμε εξωραϊσμένα ψέματα στους ανθρώπους και τους εταίρους μας, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό για πάντα“, είπε, τάσσοντας τον εαυτό του ξεκάθαρα στο πλευρό του αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού Valery Zalujnyi, ο οποίος επικρίθηκε στο Κίεβο πριν από έναν μήνα όταν είπε ο πόλεμος είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

«Είπε την αλήθεια»( Zalujnyi), υποστηρίζει ο Κλίτσικο στη συνέντευξη. «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, αλλά τελικά έχει σημασία», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις υπάρχουσες εντάσεις στη χώρα.

Ο Κλίτσικο μίλησε κατά των πολιτικών παιχνιδιών στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις σε μια χώρα που παλεύει για την ύπαρξή της» και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να συζητήσει τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια, εκφράζοντας τελικά την υποστήριξή του στον Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος έχει μια σημαντική θέση σήμερα και πρέπει να τον στηρίξουμε μέχρι το τέλος του πολέμου. Αλλά όταν τελειώσει ο πόλεμος, κάθε πολιτικός θα πρέπει να δώσει λογαριασμό για τις επιτυχίες και τα λάθη του, είπε ο Κλίτσικο.

Σχετικά με τη διαφθορά στην Ουκρανία, ο δήμαρχος του Κιέβου ανέφερε ότι «οι ευρωπαϊκοί νόμοι και ένα ευρωπαϊκό επίπεδο διαβίωσης» είναι απαραίτητοι για την καταπολέμησή της. Κατά τη γνώμη του, η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σπιτιών και γεφυρών, αλλά και τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, της διοίκησης και της πολιτικής, σύμφωνα με την Glavkom.

Ο Kliciko ευχαρίστησε τη Γερμανία για την παροχή αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά επέκρινε το Βερολίνο επειδή αρνήθηκε να παράσχει πυραύλους κρουζ Taurus μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: Agerpres.ro μέσω ERTNEWS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ