Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 14 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στον Λίβανο

 
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 14 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στον Λίβανο

Ενημερώθηκε: 14/03/26 - 23:36

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση στην περιοχή.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε το Σάββατο 14 Μαρτίου ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 12 γιατρών, τραυματιοφορέων και νοσηλευτών σε επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας Μπουρζ Κουαλαουίγιε.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε ότι συνολικά 14 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών στον νότιο Λίβανο, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «τραγική» στο πλαίσιο της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ακόμη τραυματιοφορείς έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα την ίδια ημέρα σε επίθεση που σημειώθηκε σε δομή υγείας στην περιοχή αλ Σοουάνα.

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκτεταμένη εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον στόχων της οργάνωσης στον Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ έχει απαντήσει με εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 770 ανθρώπων στον Λίβανο και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ