Παλαιστινιακά εδάφη: Ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στην σκιά του πολέμου στη Γάζα

 
Παλαιστινιακά εδάφη: Χριστούγεννα στην σκιά του πολέμου στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Adel Hana

Ενημερώθηκε: 21/12/23 - 09:47

Η ακύρωση των εορτασμών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας δεν εμπόδισε τις εκκλησίες στα παλαιστινιακά εδάφη να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα μέσα στους ναούς.

Στη Βηθλεέμ, οι προετοιμασίες σε εκκλησίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με το επίσημο Παλαιστινιακό Πρακτορείο Wafa. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι προετοιμασίες μέσα στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των θρησκευτικών τελετουργικών των Χριστουγέννων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ προετοιμάζονται και οι εκκλησίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι προετοιμασίες γίνονται μετά την απόφαση των αρχηγών των εκκλησιών και των τοπικών αρχών να ακυρώσουν όλους τους δημόσιους εορτασμούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης και θλίψης για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Εκκλησία της Γεννήσεως αποφάσισε να περιορίσει τους εορτασμούς των Χριστουγέννων φέτος στην πραγματοποίηση προσευχών μόνο μέσα σε αυτήν και στην εκτέλεση ύμνων που καλούν στην στήριξη τον λαό της Παλαιστίνης.

Ο πατέρας Issa Thaljieh, πάστορας της Εκκλησίας της Γεννήσεως,  επιβεβαίωσε ότι οι προσευχές θα γίνονται συνοδευόμενες από εκκλήσεις προς τον Θεό να δώσει τη νίκη στον λαό μας στη Γάζα.

Παρά την ακύρωση των εορτασμών, η Βηθλεέμ δέχεται δεκάδες τουρίστες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή κυβέρνηση, αλλά η απόφαση να ακυρωθούν οι εορτασμοί ελήφθη λόγω του πολέμου που συνεχίζεται από τις 7 του περασμένου Οκτωβρίου.

Η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού, Rula Maayah, επιβεβαίωσε στο WAFA ότι η Βηθλεέμ είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη που δέχεται τουρίστες τα Χριστούγεννα, αλλά οι εορτασμοί θα περιοριστούν σε άναμμα κεριών, προσευχές και επικλήσεις σε διάφορες εκκλησίες φέτος σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ