Πραξικόπημα στην Τουρκία: Τα 2 σχέδια εξόντωσης του Ερντογάν – Επιθέσεις με 2 μαχητικά F-16 και η μάχη των κομμάντος – video

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Τα 2 σχέδια εξόντωσης του Ερντογάν – Επιθέσεις με 2 μαχητικά F-16 και η μάχη των κομμάντος – video
Ενημερώθηκε: 18/07/16 - 09:45

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε την απόπειρα κατάρριψης του αεροσκάφους του Ερντογάν από 2 μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτονται video από τη λυσσαλέα μάχη των κομμάντος που είχαν εντολή να σκοτώσουν τον τούρκο Πρόεδρο στο ξενοδοχείο του στη Μαρμαρίδα.

Το Reuters επικαλείται πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες για την απόπειρα κατάρριψης του αεροσκάφους του Ερντογάν από 2 μαχητικά F-16 των στασιαστών.
Πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο:
''Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο.. Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο. Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά''.

Η μάχη των κομμάντος στο ξενοδοχείο του Ερντογάν

Σχεδόν ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται και δεύτερο σχέδιο δολοφονίας του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, για το οποίο από την πρώτη στιγμή σας είχε ενημερώσει το ''ThePressroom.gr''.

Από τις νεότερες πληροφορίες προκύπτει πως στα πρώτα λεπτά του πραξικοπήματος στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμπένα το βράδυ της Παρασκευής, έγινε μια απίστευτη μάχη μεταξύ κομάντος που προστάτευαν τον πρόεδρο της χώρας, αλλά και κομάντος των πραξικοπηματιών που είχαν εντολή να τον συλλάβουν ή ακόμη και να τον σκοτώσουν.

Το απίστευτο αυτό σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές ο Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες οι στασιαστές έστειλαν μια επίλεκτη ομάδα 40 κομάντος στο ξενοδοχείο με τρία ελικόπτερα από την περιοχή της Σμύρνης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έμαθε τα σχέδια τους και την τελευταία στιγμή βρήκε νέο ασφαλές καταφύγιο προστατευόμενος από περίπου 100 ορκισμένων σε αυτόν κομάντος.

Σε αυτό το σημείο έγιναν μάχες σώμα με σώμα ενώ όπως είχε γράψει η Deutsche Welle, οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο αλλά ο Ερντογάν είχε διαφύγει.

Το video από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνει τις καταστροφές από την έκρηξη αλλά και σημάδια από τις σφαίρες που πιστοποιούν τις μάχες που έγιναν.

Σχετικά θέματα: Πραξικόπημα στην Τουρκία: Η Deutsche Welle αποκαλύπτει σχέδιο δολοφονίας, με βομβαρδισμό, του Ερντογάν στο πραξικόπημα!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Δείτε ποιοί στρατηγοί και ανώτατοι δικαστές συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Πραξικόπημα στην Τουρκία: ποιοι και γιατί λένε ότι ήταν στημένο

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Σε εξέλιξη επιθέσεις κατά μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Απέκλεισαν την είσοδο της Στρατιάς του Αιγαίου για να μην μπαίνουν και βγαίνουν τανκς!

Φόβους για τη ζωή τους και των οικογενειών τους εξέφρασαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί