Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Ο χάρτης της Σεβίλλης δεν έχει νομική υπόσταση - Βρείτε τα με την Τούρκία για την ΑΟΖ

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Ο χάρτης της Σεβίλλης δεν έχει νομική υπόσταση - Βρείτε τα με την Τούρκία για την ΑΟΖ
Ενημερώθηκε: 22/09/20 - 10:47

«Χτύπημα κάτω από τη μέση» αποτελέι η ανάρτηση στο Twitter της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, η οποία αναφέρει ότι ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης, τον οποίο επικαλείται συχνά η τουρκική πολιτική ως «αντεπιχείρημα» απέναντι στις θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες, δεν έχει νομική υπόσταση για τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του κυπριακού τηλεοπτικού ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα προκρίνει με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άμεση επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδος-Τουρκίας.
 
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αναφέρει:
 
«Υπάρχουν πολλές αναφορές στον τουρκικό τύπο σχετικά με το χάρτη που ονομάζεται Seville Map. Όσον αφορά το «νομικό καθεστώς» του χάρτη της Σεβίλλης, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρούν ότι ο χάρτης της Σεβίλλης διαθέτει νομική υπόσταση. Ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπουμε ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης θεωρείται ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον καλή τη πίστη διάλογο και τη διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και ενθαρρύνουν την επανεκκίνηση σύντομα των διερευνητικών συνομιλιών».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο τουρκικός τύπος έχει κάνει «σημαία» την αμερικανική παρέμβαση –έστω και σε επίπεδο πρεσβείας– υπέρ της Άγκυρας για το χάρτη της Σεβίλλης, κάνοντας λόγο ακόμη και για «χαστούκι» κατά της Ελλάδας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ