Πρωτοφανής δήλωση Ακάρ: Μας ανήκουν όλα, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι και η Κύπρος

Πρωτοφανής δήλωση Ακάρ: Μας ανήκουν όλα, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι και η Κύπρος
Ενημερώθηκε: 22/03/19 - 16:11

Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα με την άνευ προηγουμένου δήλωση-πρόκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι τους ανήκουν όλα. Από τη Μαύρη θάλασσα και το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο!!! Σίγουρα είναι μια δήλωση που εκφράζει την «τσατίλα» της Τουρκίας για τα αποτελέσματα της τριμερούς στο Ισραήλ με τη συμμετοχή και στήριξη των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα… σύνορα της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ, αφού μίλησε για την έκταση την πατρίδας του, μίλησε για τη Γαλάζια Πατρίδα και ανέφερε ότι η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και συνεπώς και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία.

Ολόκληρη η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000.Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν ´ποια εδάφη πήραμε᾽᾽. Αμαν να είμαστε προσεκτικοί 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Κι έχουμε και τη Γαλάζια πατρίδα 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκουν και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες δηλαδή η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο,, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές  οι περιοχές είναι στο περιβάλλον τους ενδιαφέροντος μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Πρόκειται για πρωτοφανής δηλώσεις, που παρά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, να αξιώνουν τέτοιες διεκδικήσεις.