Πύρινη λαίλαπα “καταπίνει” πόλη του Καναδά-60.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή (VIDEOS)

 
Πύρινη λαίλαπα “καταπίνει” πόλη του Καναδά-60.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή (VIDEOS)

Ενημερώθηκε: 04/05/16 - 11:29

Ανεξέλεγκτη μαίνεται τεράστια πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Καναδά, με συνέπεια να εκκενωθεί μία ολόκληρη πόλη, περίπου 60.000 κατοίκων. Μετά από εντολή του κράτους, οι κάτοικοι της περιοχής Fort McMurray, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες εδώ και τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ ήδη έχουν καταστραφεί παραπάνω από 6.500 στρέμματα δασικής έκτασης. Μάλιστα, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα περιγράφγοντας τις δραματικές εξελίξεις στο δελτίο ειδήσεων του CBC.

Ένας αριθμός σπιτιών, επιχειρήσεων και ένα νοσοκομείο καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν τον ηγέτη του Κόμματος του Άγριου Ρόδου (Wildrose Party) της Αλμπέρτα, τον Μπράιαν Τζιν, ο οποίος έχασε επίσης το σπίτι του από τη φωτιά.

Νωρίτερα η Αλμπέρτα είχε ζητήσει τη συμβολή του στρατού, αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει στρατιώτες στην περιοχή για να βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

Πηγή: CBCNEWS