Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για την επίσημη αναστολή της συμμετοχής στη συνθήκη New Start

 
ΠΟΥΤΙΝ

Ενημερώθηκε: 28/02/23 - 22:44

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε επίσημα νόμο που αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη για τα πυρηνικά "New Start", την τελευταία σημαντική εναπομείνασα συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων με τις ΗΠΑ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου έχει ως εξής: «Η Ρωσική Ομοσπονδία αναστέλλει τη Συνθήκη μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με μέτρα για περαιτέρω μείωση και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, που υπογράφηκε στην Πράγα στις 8 Απριλίου 2010»

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι το έγγραφο δημοσιεύτηκε σήμερα και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από τη στιγμή της επίσημης δημοσίευσής του.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη Νέα Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων, γνωστή ως "New Start", νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Θέλουν να μας επιφέρουν μια στρατηγική ήττα και να διεκδικήσουν τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του ενόψει της επερχόμενης επετείου ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ως προς αυτό, αναγκάζομαι να δηλώσω ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα» τόνισε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ