Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία για Oruc Reis: Σταματήστε τις ερευνητικές δραστηριότητες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία για Oruc Reis: Σταματήστε τις ερευνητικές δραστηριότητες
Ενημερώθηκε: 10/08/20 - 23:20

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τη Άγκυρα να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Όρουτς Ρις» (Oruc Reis) στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον εκφράζει για μια ακόμη φορά την ανησυχία της για τις ενέργειες της Τουρκίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, o εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δράσεις ως προκλητικές και είπε ότι αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές, στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ