Συγκλονιστικός Φαραωνικός τάφος ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο (BINTEO)

 
Συγκλονιστικός Φαραωνικός τάφος ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο (BINTEO)

Ενημερώθηκε: 11/09/17 - 09:02

Την εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη του πολύ καλά διατηρημένου φαραωνικού τάφου του χρυσοχόου Αμενενχάτ της 18ης Δυναστείας, που χρονολογείται από το 1.000 π.Χ., καθώς και του οικογενειακού τάφου του, παρουσιάστηκε στη Δυτική Όχθη του Λούξορ.

Αιγύπτου

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της , Χάλιντ Ελ Ενάνι, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του Κύπριου ομολόγου του, Χάρη Μορίτση, καθώς και εκπροσώπων των πρεσβειών της Κίνας και της Ελβετίας και του κυβερνήτη της περιφέρειας, Μοχάμεντ Μπαντρ, παρουσίασε τα σημαντικά ευρήματα, μπροστά σε πολλά αιγυπτιακά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η ανασκαφή που οδήγησε σε αυτήν τη σημαντική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από την αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή του Μουστάφα Ουαζίρι.

Η σημασία του τάφου έγκειται, κυρίως, στο γεγονός ότι ανακαλύφθηκε σε εξαιρετικά διατηρημένη κατάσταση.

Στο εσωτερικό του ταφικού συμπλέγματος, σε βάθος επτά μέτρων, ένα άγαλμα εικονίζει τον χρυσοχόο Αμενενχάτ σε μία ψηλή καρέκλα, δίπλα από τη γυναίκα του που φοράει μακρύ φόρεμα, μεταδίδει η «Αλ Αχράμ». Στα πόδια τους, βρίσκεται ένας από τους γιους τους.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν, επίσης, μούμιες σε καλή κατάσταση, που χρονολογούνται από τον 10ο και 11ο αιώνα π. Χ. Μέσα στον τάφο οι τοιχογραφίες, τα κτερίσματα και τα πήλινα αγγεία έχουν διατηρήσει τα χρώματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου: Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους που άλλαξε την πορεία του κόσμου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλώνας Ίρμα: Σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής η Φλόριντα

Στροφή 180 μοιρών Μέρκελ: Υπάρχουν και..Γερμανοί τεμπέληδες!