Συνεχίζει τις απειλές σε ΗΠΑ και Μακρόν ο Ερντογάν

Συνεχίζει τις απειλές σε ΗΠΑ και Μακρόν ο Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 22/10/19 - 16:30

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική τακτική των απειλών χωρίς να υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

Με σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε για μια ακόμη φορά έμμεσα τις ΗΠΑ λέγοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Συρία «με αποφασιστικότητα»  στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι αμερικανικές υποσχέσεις. 

Πριν την συνάντηση με τον Πούτιν στο Σότσι ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι «τρομοκράτες» του YPG/PKK δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας.  Να σημειώσουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση απαιτεί να αποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις από την «ασφαλή ζώνη» που θέλει να δημιουργήσει κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

Στις νέες του δηλώσεις ο Ερντογάν τόνισε ότι κατά την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία «εξουδετερώθηκαν» 775 «τρομοκράτες YPG/PKK» και χάθηκαν οι ζωές 7 Τούρκων, 79 στρατιωτών του Συριακού Εθνικού Στρατού και 20 πολιτών.

Επιπλέον για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στον Μανουέλ Μακρόν ο οποίος έκανε έκκληση για παράταση της εκεχειρίας.  Ειδικότερα είπε δεν έχει λάβει ο ίδιος κάποιο τέτοιο αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα έχει κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ, όχι με τη Γαλλία, και ο Γάλλος ομόλογός του ενδεχομένως να μεταφέρει κάποιο μήνυμα των «τρομοκρατών» με τους οποίους συνομιλεί.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση με τον Πούτιν ανέφερε ότι θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα της Συρίας, και το πώς η Συνταγματική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στα τέλη Οκτώβρη μπορεί να κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου.