Τουλάχιστον ένας νεκρός στη συμπλοκή στις Βρυξέλλες

 
Τουλάχιστον ένας νεκρός στη συμπλοκή στις Βρυξέλλες

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Ένας ύποπτος που ήταν οπλισμένος σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Η έφοδος σχετιζόταν με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Όταν αστυνομικοί πήγαν να διεξαγάγουν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της πόλης «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον αστυνομικών, τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν την πόρτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο κτίριο και «ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ σκοτώθηκε».

Η εισαγγελία δεν προσδιόρισε τι συνέβη στους άλλους υπόπτους περιοριζόμενη να αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο γεγονός πως οι έρευνες συνεχίζονται στάθηκαν επίσης νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και υπουργοί της κυβέρνησής του.

Ο Μισέλ επιβεβαίωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, τρεις Βέλγοι και μια Γαλλίδα.

Η Γαλλίδα αστυνομικίνα «που τραυματίστηκε ελαφρά» ανήκε σε μια «κοινή ομάδα έρευνας της ομοσπονδιακής εισαγγελίας (του Βελγίου) και της εισαγγελίας του Παρισιού», διευκρίνισε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς.

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν ανέφερε ότι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.