Τουρκία: Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Ιμάμογλου του Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

 
Τουρκία: Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Ιμάμογλου του Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Ενημερώθηκε: 15/02/22 - 15:17

Με μεγάλη διαφορά προηγείται του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε περίπτωση προεδρικών εκλογών σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Yöneylem την οποία δημοσιεύει σήμερα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 35% και ο Εκρέμ Ιμάμογλου 51,2%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Στο ερώτημα εάν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή τι θα ψηφίζατε, το 26,9% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 26% το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,5% το Καλό Κόμμα, το 7,9% το φιλοκουρδικό HDP, και το 3,9% το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης.

Στην ερώτηση αν θα ψήφιζαν την κυβερνητική συμμαχία (Λαϊκή Συμμαχία) ή την αντιπολιτευτική συμμαχία (Εθνική Συμμαχία), το 32,4% απάντησε τη Λαϊκή Συμμαχία και το 40% την Εθνική Συμμαχία. Το 15% απάντησε τα κόμματα πέραν των συμμαχιών.

Το 62,8% θεωρεί ότι υπάρχει κακή διοίκηση στην Τουρκία. Το 6,4% θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Το 55,6% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ Ταγίπ Ερντογάν και το 32,6% ότι θα ψηφίσει οπωσδήποτε. Το 54% δηλώνει ότι θα ψηφίσει όποιον είναι ανθυποψήφιος του Ταγίπ Ερντογάν. Το 66,2% θεωρεί ότι η οικονομική κρίση είναι από τα πιο επείγοντα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Πηγή: philenews.com