Τούρκος ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Τούρκος ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους
Ενημερώθηκε: 29/06/20 - 16:37

Μία σημαντική εξέλιξη έχει γίνει στην ηγετική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους. Ο νέος αρχηγός του ISIS, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, είναι τουρκικής καταγωγής και όχι αραβικής.

Η αναρρίχηση ενός Τούρκου, του Αμίρ Μοχάμαντ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μάουλα αλ Σάλμπι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ως ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, διακόπτει την πάνω από τρεις δεκαετίες αραβικής ηγεσίας των τζιχαντιστικών ομάδων με διεθνή προσανατολισμό, από τον Μπιν Λάντεν έως τον Μπαγκνταντί, αναφέρει η γαλλική Le Monde.

Μάλιστα, για να μην προκληθεί ρήξη στο εσωτερικό της οργάνωσης από την παρουσία ένος Τούρκου στην ηγεσία της, οι συνεργάτες του νέου ηγέτη έχουν επιδοθεί σε μια κστρατεία προπαγάνδας, προκειμένου να πείσουν ότι ο νέος ηγέτης είναι Άραβας και όχι Τουρκμένος και μάλιστα απόγονος του προφήτη Μωάμεθ!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» υποστηρίζει ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του νέου αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, είναι εγκατεστημένος στην Τουρκία, όπου εκπροσωπεί το Τουρκμενικό Μέτωπο του Ιράκ, ένα συνασπισμό Τουρκμένων, που σχηματίστηκε το 1995 και υποστηρίζεται πάρα πολύ από το καθεστώς Ερντογάν. 

Η τουρκική υποστήριξη στις τουρκικές μειονότητες είναι τώρα λιγότερο ενεργή στο Ιράκ απ’ ό, τι στη Συρία, όπου δύο τουρκμενικές πολιτοφυλακές, το τμήμα Σουλτάνου Μουράντ και η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σάχ, έχουν προμηθεύσει μέρος των χιλιάδων Σύρων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη.