Βαρθολομαίος προς Ρώσους μοναχούς: αν κάθονται φρόνιμα δεν θα τους εκδιώξει κανείς

 
VARTHOLOMAIOS

Ενημερώθηκε: 26/05/22 - 12:27


Aύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί το Άγιον Όρος , για όγδοη φορά ,ίσως στην πιο πολυσυζητημένη παρουσία στο Περιβόλι της Παναγιάς λόγω του Ουκρανικού και της αναγνώρισης των σχισματικών των Σκοπίων. Η επίσκεψη παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ρώσοι οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες με δηλώσεις τους καταγγέλλουν τον κ.Βαρθολομαίο οτι σχεδιάζει απελάσεις μοναχών.

Αν και κάτι τέτοιο διαψεύδεται με απόλυτο τρόπο από το Φανάρι, ο κ. Βαρθολομαίος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι το μέτρο της απέλασης έχει να κάνει νε τη στάση των μοναχών.

«Μετά από 30 χρόνια που με αξίωσε ο Θεός να είμαι στο θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως θέλω να πάω ξανά να ευχαριστήσω για αυτή τη μεγάλη ευλογία. Ελέχθησαν και γράφτηκαν μερικά περίεργα πράγματα, ότι θα πάω να εκδιώξω Ρώσους μοναχούς. Είναι μυθεύματα. Ούτε πρόθεση έχω να διώξω κανέναν, φαντάζομαι ότι δεν θα με προκαλέσουν να κάνω κάτι τέτοιο. Ας κάθονται φρόνιμα να μην εκδιωχθεί κανείς. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Εγώ πηγαίνω εκεί ως προσκυνητής».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, την Παρασκευή, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία, όπου στις Καρυές θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του και ακολούθως θα τελεστεί Δοξολογία στο Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωΐ, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Ι. Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στην οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μέχρι και την 1η Ιουνίου, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου .

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πόλη, θα επισκεφθεί την έδρα της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ