Δεν θα γίνονται έλεγχοι στις εκκλησίες - Μόνο συστάσεις στους πιστούς

 
Δεν θα γίνονται έλεγχοι στις εκκλησίες - Μόνο συστάσεις στους πιστούς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 20/04/22 - 16:08

Mόνο συστάσεις θα γίνονται στους πιστούς κατά την είσοδο στους ναούς να τηρούν τα μέτρα και δεν θα γίνονται άλλοι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος μιλώντας στην ΕΡΤ γιαι τον εορτασμό του Πάσχα .

Όπως είπε υπάρχει συνεργασία με τους χριστιανούς και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την τήρηση των μέτρων. Παράλληλα, ανέφερε ότι “με τη χαρά του Θεού και την προσοχή όλων μας να ζήσουμε το Πάσχα όπως ορίζει η Εκκλησία”.

Εφέτος, έπειτα από δύο χρόνια , θα γίνουν όλα κατά το εκκλησιαστικό και εθιμικό τυπικό (περιφορά Επιταφίου, αναστάσιμες λειτουργίες έξω από τους ναούς κλπ) με μόνη σύσταση για αποστάσεις και μάσκα.

Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στα μοναστήρια της χώρας στα οποία οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης.

Εκτός αυτών , ο εκπρόσωπος της Συνόδου αναφέρθηκε και στο περιστατικό σε ναό της Καλλιθέας, όπου ιερέας έδιωξε τρανς από τα συσσίτια τονίζοντας ότι “Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία μας”.