Εορτολόγιο - Βίοι αγίων: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

 
Άγιος Αυτόνομος

Ενημερώθηκε: 11/09/23 - 23:59


Εορτολόγιο-Βίοι Αγίων: Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει: Άγιος Αυτόνομος, Άγιος Κουρνούτος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ικονίου, Άγιος Ιουλιανός ο πρεσβύτερος Αγκύρας από τη Γαλατία, Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιοι Μακεδόνιος, Θεόδουλος και Τατιανός, Όσιος Δανιήλ ο Θάσιος, Άγιος Ωκεανός, Άγιος Κουρνούτας ο εν την Αχεράν ασκήσας, Άγιος Ανδρόνικος «ο εν τη Ατρώα», Άγιος Albeus, Ανάμνηση αφωνίας και όρασης του Ζαχαρία.

'Αγιος Αυτόνομος

Ο Άγιος Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια χριστιανική δράση. Όταν άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού εγκατέλειψε τη θέση του, και πήγε στους Σώρεους της Μικράς Ασίας.

Εκεί εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός χριστιανού, του Κορνήλιου και συνέχιζε να διδάσκει το Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια μετέβη στην Λυκαονία και στην Ισαυρία για να συνεχίσει το έργο του. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του χειροτόνησε διάκονο τον Κορνήλιο.

Ύστερα από καιρό όταν επέστρεψε στους Σωρεούς, και είδε το πολύ καλό έργο πού είχε κάνει να ασπαστούν τον χριστιανισμό πολλοί άνθρωποι, τον χειροτόνησε ιερέα. Αφού επισκέπτεται πολλές περιοχές στον Εύξεινο Πόντο επιστρέφει πάλι κοντά στον Κορνήλιο και τον χειροτονεί επίσκοπο.

Το θεάρεστο έργο που έχει κάνει ο άγιος Αυτόνομος ενοχλεί τούς ειδωλολάτρες και τον σκοτώνουν με λιθοβολισμό την ώρα πού λειτουργούσε μέσα στο ναό το 313 μ.Χ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ