Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 1 Απριλίου

 
αγιος

Ενημερώθηκε: 31/03/23 - 23:36

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων  σήμερα    1 Απριλίου:Οσία Μαρία η Αιγυπτία, Όσιος Μακάριος ο ομολογητής ηγούμενος ιεράς Μονής Πελεκητής, Άγιοι Γερόντιος και Βασιλείδης, Δίκαιος Αχάζ, Άγιοι Αλέξανδρος, Διονύσιος, Ινγενιανή, Πάκερος, Παρθένιος και Σατουρνίνος, Άγιος Πολυνίκης, Άγιοι Ερμής και Θεοδώρα οι Μάρτυρες οι αυτάδελφοι, Άγιος Αβραάμιος ο Νεομάρτυρας εκ Βουλγαρίας, Όσιος Ευθύμιος Σαυζδαλίας, Όσιος Γερόντιος ο Κανονάρχης, Όσιος Ιωάννης ο Φιλόσοφος εκ Γεωργίας, Όσιος Ευλόγιος ο διά Χριστόν σαλός, Όσιος Βαρσανούφιος της Όπτινα, Άγιος Μακάριος ο Ιερομάρτυρας ο Νέος, Άγιος Μιχαήλ ο νεομάρτυς, ο Ρώσος

Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από τον δρόμο της αμαρτίας σε αυτόν της σωτηρίας

Η Οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.). Από μικρή ηλικία άρχισε να ζει πέρα από τους κανόνες της ηθικής.

Λόγω της άσωτης ζωής,μία φορά ακολούθησε τους προσκυνητές που πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ενώ εισερχόταν στον ναό για να προσκυνήσει τονΤίμιο Σταυρό, κάποια δύναμη την εμπόδισε να προχωρήσει. Στη συνέχεια στάθηκε μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας, έδειξε μετάνοια και ζήτησε τη βοήθειάτηςΠαναγίας.Μετά από αυτό εισήλθε ανεμπόδιστα αυτή τη φορά στον ιερό ναό και προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε την Παναγία, άκουσε φωνή που την προέτρεπε να πορευθεί στην έρημο, πέραν του Ιορδάνου. Αμέσως ζήτησε τη συνδρομή και την προστασία της Θεοτόκου και πήρε τον δρόμο της προς την έρημο, αφού προηγουμένως πέρασε από την ιερά μονή του Βαπτιστού στον Ιορδάνη ποταμό και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Στην έρημο έζησε σαράντα επτά χρόνια, χωρίς ποτέ να συναντήσει άνθρωπο.

Κατά τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια στην έρημο, πάλεψε πολύ σκληρά για να νικήσει τους λογισμούς και τις επιθυμίες της, ουσιαστικά για να νικήσει τον διάβολο που την πολεμούσε με τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής.

Εκείνη την περίοδο ασκήτευε σε ένα μοναστήρι ο Ιερομόναχος Αββάς Ζωσιμάς. Εβλεπε θεία οράματα, καθώς του είχε δοθεί το χάρισμα των θείων ελλάμψεων, λόγω του ότι ζούσε μέχρι τα πενήντα τρία του χρόνια με μεγάλη άσκηση και ήταν φημισμένος στην περιοχή του.

Η Οσία Μαρία, κατά την συνάντηση  που είχε  μαζί του , αφού αποκάλυψε όλη τη ζωή της, ζήτησε από τον Αββά Ζωσιμά να έλθει κατά τη Μεγάλη Πέμπτη της επόμενης χρονιάς, σε έναν ορισμένο τόπο στην όχθη του Ιορδάνη ποταμού, κοντά σε μια κατοικημένη περιοχή, για να την κοινωνήσει.Ο Αββάς τη βρήκε νεκρή και την ενταφίασε με τη βοήθεια ενός λονταριού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ