Επιθέσεις κατα Βαρθολομαίου και ουκρανικής Εκκλησίας από Ιεροσόλυμα

 
Επιθέσεις κατα Βαρθολομαίου και ουκρανικής Εκκλησίας από Ιεροσόλυμα

Ενημερώθηκε: 13/08/22 - 13:37

Τα παιχνίδια υπέρ της ρωσικής Εκκλησίας συνεχίζουν τα Ιεροσόλυμα προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την μέχρι τώρα στάση τους με αφορμή την αυτοκεφαλία και της Ουκρανίας και τον πόλεμο. Ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προέβη ξαναχτύπησε ( είχε κάνει και πριν από λίγες μέρες δηλώσεις κατά του μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου ) τονίζοντας πως η ουκρανική Εκκλησία είναι υπηρέτης εθρικών δυνάμεων!

Αγνοώντας τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θέμα επιτίθεται κατά της απόφασης για την αυτοκεφαλία και την ίδια στιγμή υμνεί τον Κύριλλο για τη στάση του !

Άγνωστο παραμένει εάν οι δηλώσεις Θεοδόσιου τυγχάνουν της έγκρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου , για τον ρόλο του οποίου το Φανάρι είναι επιφυλακτικό. Το περίεργο είναι οτι αυτή την περίοδο τα Ιεροσόλυμα έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή στην οποία δρουν ακραίοι εθνικιστές.

Ο Σεβαστείας , στην ουσία σχολιάζει την επιστολή Επιφάνιου και προς το Φανάρι στην οποία κατηγορεί τον Κύριλλο." Το γράμμα του Επιφανίου έχει πολύ ύποπτο χαρακτήρα. Το πιθανότερο όλων είναι ότι πίσω του κρύβονται δυνάμεις εχθρικές έναντι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίες αντιτίθενται στη θεραπεία του εκκλησιαστικού σχίσματος και επιθυμούν μόνον να την εμβαθύνουν", αναφέρει .

Μάλιστα, αν και χαμηλά στην Ιεραρχία , καλεί την Οικουμενικό Πατριάρχη να αλλάξει στάση, με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Επιφάνιου.:"Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις επιθέσεις του Επιφανίου και των συν αυτώ, οι οποίοι αυτοί καθαυτοί αποτελούν πρόβλημα και κάθε άλλο παρά την επίλυσή του. Όλοι αυτοί είναι υπηρέτες πολιτικών δυνάμεων, εχθρικά διακείμενων έναντι της Εκκλησίας μας, οι οποίες δημιούργησαν τη σημερινή κρίση, που χρήζει ταχείας διευθετήσεως", επισημαίνει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ