Εξελέγησαν οι νέοι μητροπολίτες σε Ηλεία και Δράμα

 
kalpi-eklogi-mitropoliti

Ενημερώθηκε: 07/10/22 - 13:52

Με τον νέο μητροπολίτη Ηλείας να εκλέγεται με τους λιγότερους ψήφους σε σχέση με τους άλλους τρείς νέους μητροπολίτες ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων των μητροπόλεων. Και οι τέσσερις νέοι μητροπολίτες είναι στις επιλογές Ιερώνυμου ο οποίος από το 2008 έως σήμερα έχει εκλέξει 44 Ιεράρχες!

Ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, εξελέγη νέος μητροπολίτης Ηλείας. Ο κ. Αθανάσιος αποτελεί επιλογή του παραιτηθέντος μητροπολίτη Γερμανού την οποία αποδέχτηκε η Ιεραρχία. Ο κ. Αθανάσιος έλαβε 55 ψήφους ενώ στην πρώτη ψηφοφορία είχε πάρει 58!

Ο κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός γεννήθηκε στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας το 1954. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1982.

Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Δωρόθεος Πάπαρης εξελέγη στη μητρόπολη Δράμας . O κ. Δωρόθεος ο οποίος μέχρι τώρα υπηρετούσε ως γραμματέας πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου έλαβε στην τελική ψηφοφορία 69 ψήφους. Είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Θεωρείται ένας ιδιαίτερα μορφωμένος κληρικός με σημαντικό , κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, και αναμένεται , όπως έχει δεσμευτεί να συνεχίσει το έργο του μακαριστού προκατόχου του για την επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων από τους Βούλγαρους στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Υπενθυμίζεται τι στη μητρόπολη Γόρτυνος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου και στην Αιτωλοακαρνανία ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ