Η Ιερά Σύνοδος κατά νεοπροτεσταντών

 
Aναστάτωση έχει προκαλέσει στην Εκκλησία της Ελλάδος η δράση της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 20/06/22 - 13:17

Aναστάτωση έχει προκαλέσει στην Εκκλησία της Ελλάδος η δράση της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος «πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν ἀπό τίς πολλαπλές διασπάσεις τοῦ Προτεσταντισμού».

Όπως επισημαίνεται  «η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί τήν Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

​Σύμφωμα με στοιχεία που έχει στη διαθεσή της η Σύνοδος: «η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 - 9 Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας καί Φθιώτιδας.

Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ