Μεσογαίας κατά Ελπιδοφόρου: «Με δόλιο τρόπο έκανε πράξη τις απόψεις του»

 
Μεσογαιας

Ενημερώθηκε: 25/08/22 - 21:42

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος,  δεν ήταν ειλικρινής  και έκανε με δόλο  πράξη τις απόψεις  του .Τη δήλωση αυτή έκανε στην εφημερίδα Εστία ο μητροπολίτης Μεσογαίας  κ.Νικόλαος απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για τη βάπτιση τέκνοων ομόφυλου ζευγαριού. Ο κ.Νικόλαος άσκησε έντονη κριτική στον κ.Ελπιδοφόρο :" Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος εκκλησιαστικός άνθρωπος που μιλάει για «ειλικρινή συζήτηση» δεν ήταν ειλικρινής έναντι του Μητροπολίτου Γλυφάδας και πριν καν ανοίξει η «συζήτηση» έχει κάνει αυθαίρετα και με δόλιο τρόπο πράξη τις απόψεις του, μάλιστα σε ξένο έδαφος.

Δεν μου φαίνεται και τόσο ειλικρινής η πρόθεση για τέτοιες «ειλικρινείς… συζητήσεις». Συνήθως τις «ειλικρινείς συζητήσεις» τέτοιου τύπου τις ζητούν αυτοί που δεν είναι ειλικρινείς και που αποφεύγουν τις συζητήσεις".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικογένεια  και με αφορμή τη βάπτιση στη Βουλιαγμένη ανέφερε:

"Δεν ξέρω αν έχει ανοίξει συζήτηση. Νομίζω η κοινωνία τραβάει τον δρόμο της χωρίς πολλές συζητήσεις και η Εκκλησία προσπαθεί να αντιληφθεί την όλη εξέλιξη του ιερού θεσμού της οικογένειας, αλλά όμως με αργούς ρυθμούς.

Οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Βλέπετε ο γάμος σταδιακά απογυμνώνεται από τη δόξα και την αίγλη του μυστηρίου και εξελίσσεται σε πολιτική σύμβαση η σύμφωνο συμβίωσης και τα σχετικά.

Και οι θρησκευτικοί γάμοι δυστυχώς έχουν τόσο εκκοσμικευθεί που διερωτάται κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η όλη ιεροτελεστία με το «μέγα μυστήριο» που κηρύττει η Εκκλησία.

Στη Μητρόπολή μας γίνονται οι περισσότεροι στην Ελλάδα θρησκευτικοί γάμοι και το διαπιστώνουμε αυτό καθημερινά με μεγάλη λύπη.

Δίπλα σε αυτό, υπάρχουν τα διαζύγια η εξαφάνιση της πολύτεκνης οικογένειας, με τις όποιες τεράστιες συνέπειές της, και φυσικά ο πανσεξουαλισμός και η απροκάλυπτη προβολή της πρωτοφανούς διεμφυλικής προπαγάνδας και της αμφισβήτησης της ταυτότητας του φύλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια και μόνο ματιά στις ειδήσεις η στις διαφημίσεις πιστοποιεί τα παραπάνω.

Αυτό που Εκκλησία μπορεί να προσφέρει είναι να ξαναζωντανέψει τον γάμο ως μυστήριο της αγάπης και της ζωής στην πράξη, όχι στα λόγια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μετά την βάφτιση τέκνου ομόφυλου ζευγαριού, δήλωσε ότι χρειάζεται μία «ειλικρινής συζήτηση» για την σεξουαλικότητα και το φύλο στην Εκκλησία. Συμφωνείτε με αυτό, και αν ναί, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να γίνει μία τέτοια συζήτηση;

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος εκκλησιαστικός άνθρωπος που μιλάει για «ειλικρινή συζήτηση» δεν ήταν ειλικρινής έναντι του Μητροπολίτου Γλυφάδας και πριν καν ανοίξει η «συζήτηση» έχει κάνει αυθαίρετα και με δόλιο τρόπο πράξη τις απόψεις του, μάλιστα σε ξένο έδαφος.

Δεν μου φαίνεται και τόσο ειλικρινής η πρόθεση για τέτοιες «ειλικρινείς… συζητήσεις». Συνήθως τις «ειλικρινείς συζητήσεις» τέτοιου τύπου τις ζητούν αυτοί που δεν είναι ειλικρινείς και που αποφεύγουν τις συζητήσεις".

Για το θέμα της  απόστασης  που παρουσιάζεται, στα θέματα της οικογένειας, του φύλου και της σεξουαλικότητας, μεταξύ των εκκλησιαστικών απόψεων και των απόψεων της νεολαίας ο κ.Νικόλαος τόνισε:

"... Τα νέα παιδιά έχουν αφεθεί απροστάτευτα στον χείμαρρο της ασέβειας και του παραλογισμού.

Ο δικός μας λόγος είναι ξερός, ο τρόπος μας συντηρητικός, η φωνη μας κουραστική, η ζωή μας άνευρη.

Σας ερωτώ, εάν εμείς ως Εκκλησία ζούσαμε τη δύναμη της ευσέβειας, της αγιότητος και της χάριτος του Θεού, τότε ο λόγος μας δεν θα ήταν πιο πειστικός;

Τώρα μιλάμε και δεν μας καταλαβαίνουν, μας βλέπουν και γυρίζουν το πρόσωπό τους αλλού, μας ακούνε και γελούν περιφρονητικά, μας σκέπτονται και χασμουργιούνται. Δεν εμπνέουμε.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι εάν είμασταν εντάξει θα άλλαζε η κοινωνία. Και τον Χριστό «πλάνο» τον είπανε, το κήρυγμά του ακούστηκε ως «σκληρός λόγος… και ουκέτι περιεπάτουν μετ’ αυτού».

Αλλά και τους αγίους τους πολέμησαν και τους δικαίους δεν ήθελαν να τους δούνε στα μάτια τους. Ο λόγος όμως, όταν είναι αληθινός και η ζωή μας γνήσια, έχει δύναμη από μόνος του.

Έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι τα πιο κοντινά στο στόμα μας αυτιά είναι τα δικά μας. Οι πρώτοι που πρέπει να ακούσουμε και να πιστέψουμε στο κήρυγμά μας είμαστε εμείς. Μετά έρχεται η νεολαία.Προσπαθούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, αλλά με λάθος τρόπο και δεν συνεννοούμαστε. Θα το πω ξανά δεν εμπνέουμε".

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ