Νέες καταγγελίες και προβληματισμός για τα «θαύματα» στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό (BINTEO)

 
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού

Ενημερώθηκε: 24/06/22 - 00:48

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Εκκλησία  για τις καταγγελίες που αφορούν τα "θαύματα" στους Αγίου Ισιδώρους Λυκαβηττού και έγιναν με τον πιο επίσημο τρόπο από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Τα τελευταία χρόνια πιστοί από όλη την Ελλάδα φτάνουν ως τον ναό για να  θεραπευτούν και να προσκυνήσουν. Ο ιεράρχης επανήλθε με πιο συγκεκριμένες καταγγελίες μέσω του ALPHA.

"Ξέρω περιπτώσεις που πήγαν εκεί πέρα κάποιοι που είπαν ότι θεραπεύτηκαν και οι άνθρωποι είπαν ούτε ήμουν άρρωστος ούτε θεραπευτικά"

«Μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από την πληγή και το απόστημα», ανέφερε πριν από λίγο ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εμμένοντας στις αρχικές του δηλώσεις για την εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ο κ. Νεκτάριος μιλώντας στον Alpha επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως έχουν γίνει ανακρίσεις σημειώνοντας πως, «υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία αλλά δυστυχώς δεν έχουνε βγει ακόμα. Πιστεύω όμως πως κάποια στιγμή το απόστημα αυτό θα σπάσει».

Ο μητροπολίτης Αργολίδος έκανε λόγο για ψεύτικα θαύματα τονίζοντας πως αυτά θα αποκαλυφθούν. «Το ψέμα δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην εκκλησία αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά», υπογράμμισε διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «οι άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί και δεν κοίταζαν να προβάλουν τον εαυτό τους αλλά κρύβονταν».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τα θαύματα δεν γίνονται έτσι πατώντας ένα κουμπί. «Αυτό είναι μαγεία. Μου προκαλεί φρίκη ο τρόπος που γίνονται μερικά πράγματα. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι αυτό το πράγμα δεν είναι εκκλησία, είναι πλάνη το λιγότερο που μπορώ να πω».

Ο ιεράρχης ωστόσο έκλεισε λέγοντας, «ξέρω περιπτώσεις που πήγαν εκεί πέρα κάποιοι που είπαν ότι θεραπεύτηκαν και οι άνθρωποι είπαν, “ούτε ήμουν άρρωστος ούτε θεραπευτικά”. Από την άλλη υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν με το παιδί τους άρρωστο από την Βόρειο Ελλάδα. Δεν είναι ένα και δύο είναι αρκετά και τους υποσχέθηκε ότι το παιδί θα γίνει καλά και βέβαια το παιδί όχι μόνο δεν έγινε καλά αλλά χειροτέρεψε και σταμάτησε τη θεραπεία του».

Με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε ο εκπρόσωπος τύπου ΔΙΣ μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος τόνισε : “Κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν υποκατάστατα και μεσάζοντες σε άτομα που εμπορεύονται την ευσέβεια και την πίστη.Υπάρχουν προβλήματα και στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία από άτομα που εμπορεύονται την αδυναμία και την ολιγοπιστία. Δεν είναι υγιές αυτό. Προσοχή στους αγύρτες και στους ψευδοπροφήτες

Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τον λόγο του Θεού και να κατανοήσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας έχοντας παράλληλα έντονα τα αισθητήριά τους και την κρίση τους".  

Από την πλευρά του ο εφημέριος του ναού πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης παίρνει θέση για όλα όσα του προσάπτουν: «Εάν λοιπόν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα θαύματα τα κάνει ο Τίμιος Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι (;) ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι (;) ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πως θεράπευαν; Εγώ είμαι ένας απλός παπάς που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αρρώστησα, κοπίασα, ανέθρεψα τα παιδιά μου. Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα η Βαρβάρα, από την Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ. Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει : «Να το λες, παιδί μου, πολλοί θα πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μην φοβάσαι, παιδί μου, γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ