Προκαλεί πάλι ο Κύριλλος - «Ευλογεί» για μια ακόμα φορά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

 
Προκαλεί πάλι ο Κύριλλος - «Ευλογεί» για μια ακόμα φορά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Ενημερώθηκε: 04/07/22 - 22:26

Συνεχίζει να προκαλεί ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αιτιολογώντας για μια ακόμη φορά τη στάση που έχει τηρήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Μιλώντας στους πιστούς τόνισε ότι η τρέχουσα αρνητική στάση απέναντι στη Ρωσία από τον δυτικό κόσμο οφείλεται στον φθόνο.

"Πολλοί επαναστατούν σήμερα, ειδικά κατά της πατρίδος μας. Επαναστατούν όχι επειδή είμαστε κακοί, αλλά επειδή είμαστε διαφορετικοί. Δυστυχώς η ετερότητα αυτή της Ρωσίας - προκαλεί ένα συναίσθημα ζήλιας, φθόνου και αγανάκτησης, επειδή γνωρίζουμε ότι η Πατρίδα μας, δεν έχει κάνει τίποτα κακό σε κανέναν" Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι "εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε, αυτοί είμαστε" και πρόσθεσε λέγοντας πως "φυσικά, πολλοί θα ήθελαν, όπως λένε, να μας αναμορφώσουν. Αυτό όμως δεν λειτουργεί! Αυτή είναι η Αγία Ρωσία", ανέφερε.

Η όλη στάση του Κύριλλου έχει προκαλέσει την οργή των Χριστιανών και μάλιστα ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ , πρόεδρος του Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, σε συνέντευξη του χαρακτήρισε τον τρόπο που νομιμοποιεί «τον κτηνώδη πόλεμο στην Ουκρανία για ψευδοθρησκευτικούς λόγους είναι αίρεση»:

"Η ψευδοθρησκευτική αιτιολόγηση του πολέμου από τον Πατριάρχη Κύριλλο πρέπει να συγκλονίσει κάθε οικουμενική καρδιά. Από χριστιανική άποψη, ένας επιθετικός πόλεμος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, αλλά το πολύ-πολύ, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η άμυνα εναντίον ενός άδικου επιτιθέμενου. Η υποβάθμιση του βάναυσου επιθετικού πολέμου του Πούτιν με το να τον αποκαλεί „ειδική επιχείρηση“ αποτελεί κατάχρηση της γλώσσας. Πρέπει να καταδικάσω αυτή τη θέση ως απολύτως αδύνατη“,υποστήριξε.

Για τον καρδινάλιο Κοχ, ένας από τους κόμβους του προβλήματος είναι το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους."Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει αίρεση στο γεγονός ότι ο πατριάρχης τολμά να νομιμοποιεί τον βάναυσο και παράλογο πόλεμο στην Ουκρανία για ψευδοθρησκευτικούς λόγους. Στο παρασκήνιο αναδύεται ένα θεμελιώδες πρόβλημα που έγκειται στη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, η οποία στην Ορθοδοξία θεωρείται και νοείται με την έννοια της συμφωνίας μεταξύ των δύο πραγματικοτήτων".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ